torsdag 13 september 2012

Våningsfat med julkänsla

Jag annonserar i några "pysselmagasin" och veckotidningar. Annonserna fixar jag till själv, ibland  kostar det någon tusenlapp extra om man vill att proffsen på annonsbyrån ska göra det. Det är dyrt nog med en liten annons så då föredrar jag att prova själv.

I förra veckan var det sista dagen för materialinlämning på en av magasinen och jag ville göra en annons med ett trevåningskakfat med julkänsla. Jag är ju (lite av en) tidsoptimist och tänker:
 - "Det är tids nog. Jag hinner. Det ordnar sig nog. Det är massor av tid kvar."

I mina gömmor befanns inte tillstymmelse till tallrikar med julkänsla om man undantar några blåmönstrade kvadratiska med texten JULEN 1978 och JULEN 1979 och de ratade jag direkt.
En vän tipsade mig om att jag kunde söka på loppisar, ett utmärkt tips som jag genast anammade. For runt på samtliga (tror jag i alla fall) loppisar inom en radie på 15 km  från hemmet. Jag såg framför mig hur jag fyndade trevliga färgglada tallrikar dekorerade med röda juläpplen, pyntade grankvistar och pepparkakor. Men det visade sig vara stört omöjligt att hitta något som ens påminde om jul förutom de tidigare nämnda årsdaterade blåmönstrade som loppisförsäljare visade fram med "äntligen-ska-jag-få-sälja-ett-par-av-dessa-gamla- jultallrikarna"- i blicken, ett hopp som jag omedelbar släckte.

Då fick jag snilleblixten!
Jag hittade tre helt vita tallrikar. På transferpapper för glas, porslin, metall och andra hårda ytor skrev jag ut just de julmotiv som jag önskade och dekorerade mina tallrikar. Lite lack på, och Voilà, resultatet ses på bilderna!
Annonsmaterialet skickades in med god marginal, redan dagen innan deadline!  :-)

Vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar